Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülen “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında en düşük emekli aylığının artırılmasını içeren madde kabul edildi. Yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL’ye yükseltildi.
TBMM Genel Kurulu’nda Görüşmeler Devam Ediyor
Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın yönettiği oturumda, kanun teklifinin 2’nci maddesi üzerinde İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, en düşük emekli aylığının artışına tepki gösterdi. Türkoğlu, bankadan çektiği 14 bin TL’yi Genel Kurul’da göstererek, emeklilerin bu maaşla geçinmesinin zorluğuna dikkat çekti.
“Bugün emeklilerin büyük bir kısmı kirada oturuyor. TÜİK verilerine göre ortalama kira 9 bin TL’ye yaklaşıyor. Elektrik, su, doğal gaz, ulaşım ve temel gıda masrafları da eklendiğinde emeklinin elinde neredeyse hiçbir şey kalmıyor. 16 milyondan fazla emekli, bu maaşla nasıl geçineceğini düşünüyor” dedi.
Yeni Emekli Maaşı Şubat Ayında Hesaplara Yatırılacak
TBMM’de yapılan oylamada, en düşük emekli maaşının 14 bin 469 TL olmasını içeren 4’üncü madde kabul edildi. Bu doğrultuda yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan emeklilere ödenen 12 bin 500 TL’lik en düşük maaş, 14 bin 469 TL’ye çıkarıldı. Zamlı maaşlar ocak ayı itibarıyla geçerli olacak ve fark ödemeleri şubat ayında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.
Kanun Teklifi Görüşmeleri Devam Ediyor
TBMM Genel Kurulu’nda, ilgili kanun teklifinin diğer maddeleri üzerinde siyasi partilerin sunduğu değişiklik önergeleri görüşülmeye devam ediyor. Emekli maaşlarına yapılan artışın yeterli olup olmadığı ise kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.